Photo of Jane Weideman

Daniel Silverstone

Interview: Maj/Juni 2006

Bibliografi

IRC Navn: JaneW
Bopæl: Cape Town, Sydafrika
Alder: 32
Profession: Projekt Leder
Online-dagbog: http://janew.blogspot.com/

Ubuntu Siden

Hvordan er du involveret med Ubuntu?

Sørgeligt nok er min formelle ansættelse hos Canonical sluttet her d.15.Juni 2006. Jeg har arbejdet for Canonical siden marts 2005. Det har været en helt utrolig og vild oplevelse af lange dage, bjerge af arbejde, stress, pres, lære nye ting, møde fantastiske mennesker, feste rundt omkring på kloden, at få lov til at være en nørd, lege Mao, udvikling, opdagelse, udfordringer, møder klokken 4 om morgenen, ikke sove nok, for lidt tid med min familie, lang distance flyveture, shoppe i lufthavnene, at se verdens lufthavne og hoteller (men ikke meget andet), danse, synge, at tro på noget godt og blive en fortaler for Ubuntu og Edubuntu indtil det nu er blevet en del af hvem og hvad jeg ‘er’. Jeg var ikke desto mindre begyndt at synes, at det var for meget for mig. Jeg har haft følelsen af at det ville have været verdens mest perfekte job for 10 år siden (eller præ-familien), men som mit liv er nu, har jeg prøvet at strække mig for lang og følt at ingen fik det af mig de burde. Jeg har derfor taget beslutningen om at skifte job, så jeg nu arbejder for et lokalt firma med normale og forudsigelige arbejdstider. Det kan meget vel være, at jeg har truffet den værste beslutning nogensinde, men jeg tror, det er det rette valg for mig lige nu. Min valgte profession er projekt leder, men i mit arbejde med Ubuntu blev det mere til koordinering, rapportering og opdatering, administrative arbejde, organiserings spurte og bare gennemgående heppen for Ubuntu og Edubuntu. Jeg arrangerede også vores mentor involvering i Google Summer of Code, samt definerede både hvilke efterlyste mål (såkaldte ’bounties’), der skulle forfølges og Lauchpad specifikationerne, deres livs-cyklus og udvikling. Når jeg (en sjælden gang) har tid tilovers, bidrager jeg med mit begrænsede ordforråd til Afrikanske oversættelser  Jeg regner med at blive i Ubuntu-samfundet og deltage hvor jeg kan, og især hvor Edubuntu er involveret. Jeg vil fortsætte med at bruge Ubuntu og og en varm fortaler for det!

Hvor meget tid burger du på Ubuntu?

Jeg arbejdede fuldtid på Ubuntu, fordelt på mine forskellige opgaver, normalt mellem 7-10 timer om dagen - nogle dage meget, meget mere end det. Jeg ved ikke hvor meget tid jeg vil kunne dedikere til Ubuntu nu, men sandsynligvis en del timer om ugen til at starte med.

Bliver du betalt for at arbejde med Ubuntu?

Jeg var fuldtidsansat hos Canonical Ltd. indtil d.15.juni, så indtil da var svaret ja – derefter: nej, ikke mere.

Hvor og hvornår blev du involveret med Ubuntu?

Jeg blev ansat i slutningen af marts efter et interview med Mark, da han var i Cape Town til en Launchpad Sprint i februar 2005. Jeg startede med en Windows XP installering og flyttede til Ubuntu (hurra!) på UDU i April 2005. Jeg har ikke set mig tilbage siden.

Hvad har du arbejdet på til Dapper?

Jeg følger bestemte Dapper specifikationer gennem hele deres udviklings cyklus, sørge for regelmæssigt at få udgivet Dapper Development Status Updates, koordinerer Edubuntu-holdet og prøve på at få skrevet Ubuntu-kogebogen, svare på masser af spørgsmål fra offentligheden og sådan generelt have travlt. Elsker især status opdaterings møder klokken 4 om morgenen (eller ikke!).

Hvad er dine planer for Edgy?

Nu er jeg jo ikke formelt involveret mere, så jeg har ingen fastsatte mål for Edgy. Jeg ville gerne bidrage til oversættelser, dokumentering og generelt blive ved med at være involveret i Ubuntu miljøet. Hvis jeg fik tiden, ville jeg meget gerne tage Ubuntu LPI Certification kurset, og derved få en bedre forståelse for hvad der sker under overfladen på Ubuntu. Jeg ville også gerne prøve at skubbe Edubuntu ud i mere officielle uddannelses miljøer, så det kan komme til at stå på egne ben. Vi holdt igen med det, da man ikke mente at den første udgave var stabil nok til at blive promoveret i den helt store stil. I min ideelle verden, ville jeg gerne vende tilbage til Ubuntu samfundet senere hen – jeg er ikke sikker hvordan, hvornår eller om det overhoved kan lade sig gøre.

Hvilke funktioner vil du gerne have/have forbedret på Ubuntu?

Bedre print-support. Især til at printe internet sider. Det ville også være rart hvis alle sider bare virkede. Jeg ved dog godt at det er begrænsninger forbundet med løsningen af disse problemer. Så jeg vedbliver at være tålmodig. Jeg ville også gerne have dvale-funktionen til at virke ordentligt på min bærbare. Det ville virkelige være rart (det fungerer allerede på Dapper!).

Bidrager du til FLOSS på anden vis?

Ikke rigtigt. Jeg læser så meget, jeg kan, og deltager i Software Freedom Day og prædiker’cltW’promoverer generelt Ubuntu til de naive masser, så godt jeg kan, men jeg er ikke i anden FLOSS udvikling som sådan - mest på grund af mangel på tid og evner. Jeg håber dog at kunne forbedre det med tiden.

Hvilke vindues-manager/skrivebords miljø bruger du og hvad kan du godt lide ved det?

I øjeblikket bruger jeg Edubuntu 5.10 med default opsætningen som skrivebords miljø. Selvom den blev heilet da den først kom ud, så elsker jeg bare vores ’Edubuntu Pige’-baggrund og det glade, friske udseende som det har med dets Gartoon ikoner.

Hvilke programmer bruger du dagligt?

De programmer jeg bruger dagligt er: Firefox, Evolution, Ooo Calc, Ooo Writer, og indimellem GIMP.

Hvilke pc'ere har du og hvad hedder de?

Jeg har kun en enkel bærbar, en IBM Thinkpad T42p med en fantastisk skærm. Den har ikke noget kælenavn, men den har et klistermærke hvor der står: Hip2B^2 ’Think King’, så måske er det dens navn.

Hvordan ser din pc ud

Dette er mit skrivebord. Det er Edubuntu 5.10 uden ændringer, med ’Edubuntu-pigen’ som baggrund. Jeg er kommet til at holde af hende, selvom hun var kontroversiel (og nej det er ikke mig selv). Jeg kan godt lide at Edubuntu er lys og let genkendelig. Den er også meget brugervenlig og er ikke skræmmende for nye brugere. Jeg viser den ofte frem. Mit skrivebord er ikke ryddet for ikoner med de fleste af dem er kortlivede. Jeg plejer at bruge skrivebordet til de ting jeg er i gang med at arbejde med, og så gemme dem når jeg er færdig med dem. Ligesom jeg gør på mit fysiske skrivebord:

desktop Magnify

Som det kan ses, så er jeg nu helt og holdet omvendt til Grafisk Bruger Flade (GUI). Okay, jeg kan godt lide fine farver, okay! Når jeg sidder og arbejder på den ugentlige Dapper Development Status rapport, ser billedet sådan her ud:

desktop2 Magnify

Hvordan ser dit pc-område ud?

eg har mit lille ydmyg hjemme-kontor sat op. Det er meget enkelt, men der er alt hvad jeg skal bruge. Pas på ikke at blive helt hypnotiseret af dette billede – der var et billede at mit pc-område på skærmen da jeg tog dette billede. Heldigvis har den dog min Edubuntu skærmbillede, så man skulle være rimelig sikker:

Computer Area Magnify

Hos Canonical South Africa, som er del af Shuttleworth Foundation Buildings i Durbanville, har jeg også et skrivebord. Jeg ender bare med at bruge mere tid i mit hjemme-kontor – især til de der irriterende møder klokken 4 om morgenen!

Computer Area2 Magnify

Hvad drikker du når du arbejder på dine computere?

Alt for meget kaffe! Vekslende med vand og en enkel kop te indimellem.

Den Personlige Side

Hvor er du født og opvokset

Jeg er født i Cape Town i Sydafrika. Før end jeg var 4 år gammel flyttede vi til Johannesburg, og hvor jeg voksede op. Vi flyttede til Pretoria, da jeg var 15. I 1996 flyttede jeg tilbage til Cape Town og har boet her lige siden. Jeg har altid boet i storbyer og kan ikke forestille mig at bo på landet eller i en lille landsby.

Har du nogen søskende?

Jeg har 2 søstre og en bror. Jeg er den tredje af fire børn.

Hvilke minde har du fra din opvækst?

Jeg kan huske det meste der er sket siden jeg var 2, så der er en del minder efterhånden. Jeg husker min barndom som værende mere fri og meget mere tryk for børn. Der var mindre trafik og generelle trusler, og derfor havde vi, og udnyttede friheden til at runde rundt som det passede os og besøgte venner, byggede huler, klatrede i træer og anden almindelig ballade. Det var sjovt. Noget af det var decideret farligt, men vi overlevede og lærte af det. Det var skønt. Jeg tror børns liv i dag er langt mere kontrolleret og beskyttet. Meget af det skyldes nødvendighed, men det er en skam. Jeg kan også huske særhederne ved apartheid og at jeg troede at jeg ikke måtte lege i parkens legeplads, for der var store skilte dem ’kun for Europæer’ og jeg var jo sydafrikaner! Jeg prøvede at tale med en britisk accent, så jeg kunne påstå at jeg var fra Europa. Det var så latterligt!

Gift, i fast forhold eller ledig-til-et-godt-hjem?

Jeg er gift – har været i 8 år nu.

Børn og/eller kæledyr?

Jeg har to dejlige børn, Quinn og Griffin, begge drenge. De er nu henholdsvis 4 og 6 år gamle. Jeg ville ønske jeg havde mere tid sammen med dem!

Quinn and Griffin Magnify

Hver af drengene har en rotte: Harry (Potter) og Gromit :-) Vi har også to katte: Rosin (Peanut blev ikke ret gammel) og hendes killing Chilli.

Hvad vil du anbefale folk at se, hvis de besøgte dit hjemland?

Sydafrika har både en stor og mangfoldig naturlig skønhed og megen menneskeskabt sjov og underholdning. Absolutte højdepunkter inkluderer:

Dette er kun nogle få af de mange attraktioner, der er! Sydafrika er virkelig et utroligt land, og der er god valuta for pengene for udlændinge. Folk er oveni købet venlige og imødekommende. Jeg anbefaler varmt, at man kommer og ser det!

Ynglings feriested?

Thailand! Jeg elsker simple hen alt ved det sted.

Hvad har du en passion for?

Tolerance. Integritet. At være åben og rationel. At kæmpe for hvad der er rigtigt. Stå fast mod uretfærdighed. Mine børn. At føde (lad være med overhoved at starte på det) :-)

Hvad er succes for dig?

At være tilfreds, at opnå mål. Det er en indre målestok, og noget som man ved med kun sig selv. Det er hvad der får en selv til at føle at man har opnået noget. Det drejer sig om at have det godt.

Hvem beundrer du mest?

Nelson Mandela, Desmond Tutu, Stephen Hawking, Henrik Omma (han er en enormt handlekraftig og intelligent person!), Angelina Jolie (ked af det med det gør jeg! Jeg ville simpelthen elske at være hende), Mark Shuttleworth og Thaqbo Mbeki. Og i den rækkefølge, tror jeg. ;-)

Hvad laver du i din fritid?

Løber, dyrker yoga og kata-boksning, læser og slapper af og er sammen med mine børn – hvilket som reglen betyder at vi spiller cricket i parken. Jeg prøver også på at kommer ud og rundt i Cape Town og vi prøver på at komme ud og camperer en gang eller så om måneden. Jeg elsker at gå op Lion’s Head og se fuldmånen. Jeg ser nok mere tv og film end jeg burde og læser venners online-dagbøger. Jeg laver ikke så meget mad som jeg burde, jeg plejede at være ret god til det.

Hvilke bøger har du læst for nylig?

Jeg hygger mig med let og humoristisk materiale for tiden. Det har for det meste været romaner jeg har læst på det sidste, inklusiv et par stykker af Ben Elton. Tidligere har jeg nydt alle Tom Robbin, Duglas Adams, Terry Pratchet, Richard Bach, Kinky Friedman og Paul Coelhos bøger. Jeg kan også godt lide ’Cry The Beloved Country’, ’To Kill a Mocking Bird’ og ’Angela’s Ashes, samt et par af Stephen Hawkings bøger.

Hvilke film har du set for nylig?

For nyligt har jeg set ’Ice Age 2’, ’Trans America’ og ’Tsotsi’. Jeg har en tendens til at kunne lide film, der ikke er totalt mainstream, og blandt mine favoritter er ’Shine’, ’Crouching Tiger Hidden Dragon’, ’The Party’, ’The Hero’, ’House of Flying Daggers’, ’Bad Boy Bubbly’, ’The Castle’ og ’Angela’s Ashes’.

Hvilken type musik lytter du til?

Jeg kan lide meget forskellig musik. På det sidste har jeg lyttet til Gorillaz, Cold Play og Gwen Steffani. Når jeg løber, står den på hurtig musik så som Goa trance, da det motiverer mig. Derudover kan jeg godt lide Faithless, Massive Attack, Outcast, Massive Attack og Robbie Williams (siden jeg så ham live), også videre.

Hvad er din favorit gadget?

Min MP3-afspiller som får mig til at løbe. Jeg kunne godt ønske at jeg havde en fiks lille ny mobil, men den sidste, jeg fik, blev stjålet ret hurtigt, og nu hænger jeg på en gammel Nokia 6310. I prioriteret rækkefølge er de gadgets bruger jeg mest: min bærbare, MP3-afspilleren, digital kameraet og memory-sticks. Dernæst er det universal-fjernbetjeningen.

Favorit citat?

”This above all: to thine on self be true.” (”Over alt andet: vær tro mod dig selv.”) – Fra 'Hamlet' af William Shakespeare. Det er en god leveregel. Jeg kan også godt lide den visdom Khalil Gibran viser i ’The Profet’.

Ynglings mad?

Sushi! Jeg kan også godt lide thai mad og pizza

Ynglings tegneserie?

Uden tvivl Dilbert. Jeg kan virkelig relatere til meget af det. Især efter at have arbejdet for et stort firma i den type kontormiljø med masser af små båse.

Anbefal en webside, der ikke er Ubuntu baseret?

De fleste sider jeg bruger ER relaterede til Ubuntu på den ene eller anden måde...jeg bruger google en del (hvem gør ikke?), og ofte Wikipedia som leksikon. Jeg tror den bedste ikke-arbejdsrelaterede webside er Flickr og Blogger. Når jeg har trang til en smule fjol, kikker jeg på Weebl’s stuff og Dilbert’s Blog og smågriner.