Photo of Daniel Silverstone

Daniel Silverstone

Interview: April 2006

Bibliografi

IRC Navn: Kinnison
Bopæl: England, for det meste Cambridgeshire - for nu - forhåbentlig snart Manchester
Alder: 26
Profession: Softvare teknikker/udvikler
Webside: http://www.digital-scurf.org/
Online-dagbog: http://blog.digital-scurf.org/

Ubuntu Siden

Hvordan er du involveret med Ubuntu?

I øjeblikket er jeg en ganske almindelig fejlfinder, men jeg tager mig også af Gnome-power-manager, når jeg har tid. Jeg har tidligere arbejdet på Launchpad, Soyuz systemet (lige siden Januar har Ubuntu faktisk kørt påLaunchpad, på Soyuz).

Hvor meget tid bruger du på Ubuntu?

Næsten hele min arbejdsdag bliver i øjeblikket brugt på Ubuntu og på små bidder af Soyuz.

Bliver du betalt for at arbejde med Ubuntu?

Ja, Canonical betaler mig for at arbejde på Ubuntu. Når Dapper bliver frigivet, skal jeg tilbge til at arbejde på de nye lækre træk i Soyuz.

Hvordan og hvornår blev du involveret med Ubuntu?

Da jeg først blev kontaktet vedrørende et job hos Canonical, begyndte jeg at arbejde lidt i min fritid på et projekt, der hedder CSCVS, for Canonicals skyld. Jeg blev så ansat til at arbejde på Launchpad hos Canonical i Oktober 2004. Jeg fik lov til at hjælpe med Dapper efter at have designet og ivækrsat infrastrukturen, som får Ubuntu til at køre på Launchpad.

Hvad har du arbejdet på til Dapper?

Jeg tager mig af Gnome-power-manageren, men for det meste har jeg lavet fejlkorrigering af diverse problemer og været alt-mulig-mand. Jeg kom ind for sent i projektet til at have specifikke funktioner at skulle udvikle, så jeg prøver at hjælpe hvor jeg kan.

Hvad er dine planer for Edgy?

Jeg vil snart være tilbage på Launchpad-holdet og skal arbejde på forskellige funktioner på Launchpad, så udviklerene af Ubuntu kan have endnu mere gavn af det. Der er Personal Package Archives på vej - som vil lade folk have deres egen små apt-get/synaptic foregentlige arkiver serviceret af og bygget på Launchpad. Vi har mange varierede ting, som vi arbejder på, inklusiv den afledte distributions støtte, som vi så længe har pralet med ville komme. Livet vil bliver spændende for distrobutions udviklerne på Dapper+1. Det værktøj, vi kan skaffe til dem, vil være så meget desto vigtigere med den korte udviklingstid de har til rådighed.

Hvilke funktioner vil du gerne have/have forbedret på Ubuntu?

Jeg bruger meget tid på min bærbare, både ved konferencer og hjemme i min lænestol, når det er min personlige 'hacking' jeg sysler med. Derfor ville jeg elske at se noget mere pålidelig support til bærbare. Derududover har jeg min personlige klynke-liste over problemer både i Ubuntu selv, men også i applikationerne, der er inkluderet i Ubuntu. Ingen af problemerne er særlig store og jeg får nok tid til at gøre noget ved dem på et eller andet tidspunkt. I bund og grund tror jeg at mine største ønsker for fremtidige versioner af Ubuntu er både et mere stabil samvirke med uensartede netværk og den overroste brugervenlighed, hvilket er retninger, som Ubuntu er på vej i allerede.

Bidrager du til FLOSS på anden vis?

Jeg har en lille hosting ISP, som blandt andet donerer sine ydelser til FLOSS-projekter (f.eks hoster vi lua.org og lua-users.org) og jeg bidrager både til forskellige lua projekter og skriver også mine egne småting bag kulisserne. Enhver der har brugt GNU Common C++ bibliotekerne, har uden tvivl brugt kode som jeg har skrevet. Jeg har også skrevet udvidelserne til toshiba_acpi kerne modulet, som giver genvejs-tasterne til acpi undersystemet på bærbare toshiba'er. Jeg skrev den originale 'Readahead' kode, tilbage i Ubuntu 5.04-dagene, og jeg har flere fingre i andre kager, inklusiv nogle små bidrag til Bazår-NG versions kontrol systemet. Jeg bidrager til et internet browser projekt, der hedder NetSurf, som oprindeligt blev født på RISC OS, men som siden har udviklet en GTK+ port. Jeg skriver også mit eget software. Som det kan ses så er jeg lidt af en 'drive-by-hacker', men mit mål er at korrigere irritationsmomenter både for mig selv og for andre.

Hvilke vindues-manager/skrivebords miljø bruger du og hvad kan du godt lide ved det?

Jeg bruger GNOME skrivebords miljø, som det kommer med Ubuntu. Jeg laver få ændringer til defaut indstillingerne, da de er temmelig gode.Gennem tiderne, har jeg dog prøvet KDE, Afterstep, fvwm, flwm, ROX Desktop, enlightenment og mange andre. Jeg bruger default GNOME instillingerne, fordi det er den jeg har instaleret for min far og jeg prøver på at være siker på at jeg kan hjælpe ham, hvis han får problemer. Den hindrer mig i bund og grund ikke, og derfor irreterrer den mig ikke nok til at udskifte den, og det er nok den største ros, jeg kan give noget skrivebords miljø.

Hvilke programme bruger du dagligt?

om det kan ses på screenshottet nedenfor, så bruger jeg mange skriveborde på en gang. Dette er hovedsageligt fordi jeg ikke bryder mig om vinduer, der overlapper hinanden, når jeg arbejder i dem (dialog- og msm-vinduer, der overlapper er ok, bare ikke vinduer som jeg skal desideret arbejde i), og derfor plejer jeg at at sætte ting op ved siden af hinanden istedet for, så de ikke overlapper. Jeg er en meget rumbevidst person, og jeg forholder mig til ting baseret på deres placering rumligt til andre ting, men derudover jeg er også et vanemenneske, og det kommer til udtryk i hvordan mit liv er organiseret. Min arbejdsdag starter med at åbne Evolution på skrivebordet øverst til venstre. Medens den synkroniserer min mail, åbner jeg 4 GNOME terminaler på skrivebordet til højre.I disse terminaler kører TinyFugue tilkoblet en Talker (IRC men mere primitiv), hvor mange af mine venner chatter. I en anden kører irssi-tekst forbundet til den myriade af IRC netværk jeg deltager i. Den trejde kører SSH forbindelsen til min server derhjemme og den sidste har en SSH forbindelse til min serveriTelehouse.

Derefter åbner jeg en webbrowser på det næste skrivebrd til hojre igen og sætter den til at fylde hele skærmen. Jeg bruger Firefox, da jeg synes den giver den bedste kombination af høj hastighed og funktioner med de bedste user-interfaces ud af alle de webbrowsere, jeg har prøvet indtil nu (ja, selvom jeg arbejder på et andet webbrowser projekt, er Firefox stadig mit personlige browser valg, og som det kan ses på screenshottet nedenfor, så har jeg ikke mange distraktioner på skærmen).

Så starter dagen arbejde for alvor. VIM bliver åbnet i en terminal hvis småting skal rettes, emacs dukker op i en anden, hvis der er større eller mere tidskrævende programmering på banen. Mange er forvirrede over at jeg bruger både VIM og emacs - på en tidligere arbejdesplads, kørte jeg dem ved siden af hinanden på samme skrivebord. Jeg siger: 'brug det bedst egnede værktøj til jobbet.' og for mig udfylder VIM og emacs to forskellige krav til mit daglige arbejde. Hvis jeg skal læse kode, jeg har downloaded, eller en patch fra en kollega eller ven, så åbner jeg ofte Gedit, og kikker på det i en større skrift. Dette er mest på grund af dovenskab, da det er hvad Nautilus forbinder til for den type file, så et dobbleklik med musen og den er oppe og køre.

Hvilke pc'ere har du og hvad hedder de?

Min partner og jeg har ikke et særligt stort udvalg, men kort fortalt: vores hus-router hedder, meget uopfindsomt, 'Router', og er en Netgear DG834G. Vores hoved-server, som vi har hedder 'Ennui' og er den primære forbindelse til fortiden. Min første pc hed 'Henry', som blev til 'Henri' som tiden gik og jeg lærete mere fransk. Da jeg begyndte på universitetet, var der allerede en anden der hed det samme og 'Henri' muterede så til 'Ennui'. Da min samling af computere begyndte at voske, besluttede jeg mig for en rød tråd i de navn jeg gav dem og med 'Ennui' som grundstenen, har vi navngivet alle vores computere med ord der assoirere med træthed, kedsomhed og ligende. Lige nu har vi 'Ennui', 'Trite' 'Acedia', 'Banal', 'Petitmort', 'Stupor', 'Fatigue' og 'Narcolepsy' i huset. 'Banal' kører Breezy og Mythtv og med et UK DVB-T kort er vores DVR koblet til tv'et. 'Petitmort', 'Acedia' og 'Trite' er pc'ere (henholdsvis i386, arm og amd64), og 'Stupor', 'Fatigue' og 'Narcolepsy' er bærbare. Tidligere navne som vi har brugt inkluderer: 'Tedium', 'Langour', 'Hpbo', 'Lethargy', 'Sunbathers', 'Bask' og 'Malaise' --så ikke så lille en samling men heller ikke så stor en samling som nogen folks.

Hvordan ser din pc ud?

Jeg tog et screenshot af 6 af mine skriveborde (dem som jeg bruger størstedelen af min tid på) og har sat dem samme til et billede:

desktop Magnify

Hvordan ser dit pc-område ud?

Jeg hører til dem det mener at et ryddeligt skrivebord er et sikkert tegn på en syg hjerne:

Computer Area Magnify

Hvad drikker du når du arbejder på dine computere?

For det meste kaffe, the (det mine kollegarer kalder opvaskervand), grønthe, squas, juice og diet-coke. Ind imellem også Irn-bru (tak, Jonathan!).

Den Personlige Side

Hvor er du født og opvosket?

Til andres store fornøjelse er jeg født i en lille by, som hedder Nuneaton. Jeg er opvokset i Birmingham og gik på universitetet i London før jeg startede mit job her i Cambridge.

Søskene?

Jeg har to brødre og en søster. Jeg er den mellemste dreng og min søster er den ældste af os alle.

Hvilke minde har du fra din opvækst?

Jeg har mange minder og historier fra da jeg var yngre, men de fleste har nok ringe interrsse for andre. Måske skulle jeg starte med en historie som min far fortalte mig: Da jeg var omkring tre, plejede jeg at sidde på hans kontorstol ved pc'en og prøvede at efterligne ham og skrive ord på skærmen. Jeg lærte forskellen på store og små bogstaver via tastaturet og en dag, hvor jeg havde fyldt hele skærmen med 'kat', 'hund', 'gris', 'høne' og 'ugle' - disse udødelige ord har aldrig siden forladt mig og jagter mig til denne dag. Jeg spurgte ham, hvordan man fik ordene til at gå væk, så jeg kunne skrive flere. Min far der var opslugt af et manuskript som han var ved at læse korrigtur på for min mor, sagde: 'tryk shift og Home' og bad mig om at holde mund. Lidt senere kom han tilbage og fandt at jeg i en alder af 3 var godt på vej til at kunne trykke på nok taster på en gang til at kunne bruge Emacs. Jeg har også sprete minder om min far, der dikterer programmer fra en bog medens jeg skrev dem ned og jeg har minder om at skrive mit eget software, da jeg var 5. Derudover tror jeg at min opvækst var temmelig mundan og fyldt med de sædvanlige sneboldskampe, cykelture rundt i området og at lære at svømme.

Et minde står dog knivskarpt i min hukommelse. Det er fra den dag jeg sad og så Fractint for første gang. Da jeg så disse fantastiske mønstre blive tegnet foran mig, svor jeg at jeg ville lære hvordan man gjorde det. Dette var startskuddet til min livslange kærligheds affære med algoritmer og data-representation.

Gift, i fast forhold eller ledig-til-et-godt-hjem?

Jeg bor sammen med min partner, Rob, som jeg har boet sammen med i næsten 6 år nu. Vi har planer om at registrere vores forhold næste år.

Børn og/eller kæledyr?

Vi har en kat, der hedder Elizabeth. Hun er en gråstribet kat med brunt på brystet og maven.

Hvad vil du anbefale folk at se, hvis de besøgte Storbritanien?

Jeg bor i et land med så broget en historie, at der er en masse at se. For dem der godt kan lide gamle bygninger, er der fantasktiske borge og kirker, som bestemt er et besøg værd. Ely domkirke (Ely Cathedral) er et pragtfuldt stykke arkitektur og det samme gælder jo for Tower of London. Mit bud er at kikke på http://wikitravel.org/en/United_Kingdom for gode ideer.

Ynglings feriested?

Jeg tager ikke ret meget ferie, så derfor har de fleste af mine udenlandsrejser været i forbindelse med mit arbejde for Canonical, Men jeg har en svaghed for Loir et Cher regionen i Frankrig.

Hvad har du en passion for?

Passion er et ord der har meget stærke assotioner for mig. For mig rummer odret ’passionetet’ virkelig stærke og ekstreme følelser – både gode og dårlige. Jeg er overhoved ikke sikker på at jeg med mine 26 år på bagen, har fundet noget somhelst der har fremkaldt og bliver ved med at fremkalde så stærke følelser i mig. Jeg er et vanedyr, og som sådan er mit liv baseret på stabilitet, både fysisk, mentalt og emotionelt. Hvis jeg brugte ordet ’passion’ i betydningen ’en stærkt følelse om eller for noget’, så ville jeg nok sige at jeg har en ’passion’ for mit forhold til min partner. Jeg har en ’passion’ for mad og jeg har en ’passion’ for at skabe og veligeholde venskaber, og måske mere specifikt er jeg ’passioneret’ når det kommer til mine venner. Jeg er typen som vil stå op klokken 3 om natten og køre 150km bare for at give en ven et kram, når de virkelig har brug for det. Så hvis man vil kan man vel sige at jeg har en ’passion’ for livsglæde.

Hvad er scuccess for dig?

Jeg har et krus, et eller andet sted, som siger: ’Lykken er aldrig at skulle gå i jakkesæt’, og det er en side af hvad jeg sigter imod. For mig betyder scuccess simpel hen at være glad. Jeg forbinder det ikke med en pengemæssig værdi og jeg har heller intet livsværk, som jeg stræber efter. Scuccess betyder at man kan finde glæde i selv der mondæn og at simple glæder aldrig bliver mudane.

Hvem beundrer du mest?

Dette er et meget svært spørgsmål at besvare kort, for jeg beundre mange mennesker af mange forskellige grunde. Jeg kan nævne et par af de kendte folk, som jeg beundre: Martin Luther King, Oscar Wilde, og måske til nogens forvirring: Robbie Williams, men jeg tror, at de folk som virkelig fortjener at blive beundret, er dem som ikke bliver det, bare fordi de er berømte.

Jeg beundre en nær ven, Lesley, for at have modet til at hoppe ud af trædemøllen og stå på egne ben. Jeg beundre min bror, Ramjam, af samme grund. Jeg kunne fortsætte side op og side ned med folk, som har kvaliteter jeg stræber efter, men for det meste tror jeg at alle folk er beundringsværdige for noget. Selv de folk, som uadtil er noget af det ledeste, må have kvaliteter i sig, der er værd at beundre, men mest beundringsværdigt for mig er de mennesker, som tager sig tid til at finde disse goder i alle.

Hvad laver du i din fritid?

Jeg skriver software, læser, ser film og tv – det sædvanlige. Jeg er meget intresseret i mad – både at lave og spise det og derfor nyder jeg at prøve at lave mad fra fremmede kulture. Før mit heldbred tvang mig til stoppe, var jeg meget glad for at fægte og en kvalificeret træner i foil. Jeg er en ihærdig amatørfotograf og fremkaldte indtil for nylig mine egne sort/hvide billeder. Nu har jeg investeret i et digitalt SLR kamera, som jeg bruger til med samme glæde. Former, lys og teksture har altid fasineret mig meget. Derudover har jeg som nævnt tidligere en lille ISP, så der er vist ikke meget tid tilbage til bare at slappe af.

Hvilke bæger har du læst fornylig?

Jeg læser bæger meget hurtigt, men genlæser dem tilgengæld også gerne 3-4 gange før end jeg føler at de virkelig er gennemlæst. – Så her er en liste over de bøger jeg har læst indtil April 2006 i tilfældig orden: David Brins ”Kil’n People”, Greg Bears ”Anvil of Stars”, ”Forge of God” og ”Blood Music”, Greg Egans ”Diaspora”, ”Schlid’s Ladder” og ”Quarantine”, Kevin J. Andersons ”Hidden Empire”, Terry Pratchetts ”A Hat Full of Sky”, Ian M. Banks’ ”The Algebraist”, Sue Townsends ”Adrian Mole and the Weapons of Mass Destruction”, Stephen Baxters ”Raft”, Robert Rodis ”Kept Boy”, Sue Nelson og Richard Hollinghams ”How to clone the perfect blonde” og sidst men ikke mindst Peter F. Hamiltons ”Pandora’s Star”. Lige nu er jeg så ved at genlæse Peter F. Hamilton’s ”Mindstar Rising”. Som det kan ses har begyndelsen af året her været meget scifi-præget, men over sommeren skal jeg traditionen tro have genlæst Ringenes Herre triologien.

Hvilke film har du set fornylig?

Jeg har set ”Brokeback Mountain”, ”Lucky Number Slevin”, ”Good Night and Good Luck”, ”Sky High”, ”V for Vendetta” og et par andre jeg har købt på dvd. Den sidste film jeg så var Ice Age 2, som var fantastisk. Det er rigtig længe siden jeg har grint så meget i biografen.

Hvilken type musik lytter du til?

Det er næsten lettere at sige hvad jeg ikke lytter til. Jeg bruder mig ikke om melodiløs rap og musik som ikke udvikler sig på nogen somhelst måde. I enhver genre som jeg siger jeg kan lide er der dog altid eksempler på sange som jeg ikke bryder mig om (og derfor er jeg sikker på at der eksisterer noget rap som jeg ville kunne lide). Det er 115 sangere i mit Album-direktiv, hvilket indikerer at der er mindst 115 artister som jeg har kunne lide nok til at købe en cd med. Dette er ud af de ca 190 cd’er som jeg har og har lagt ind på ogg/vorbis format. Her er et lille udvalg, plukket med Perl: Album 23, 53 77 og 136 er henholdsvis ”The Classic Tracks” af Cab Calloway, ”You’ve Come a Long Way, Baby” af Fatboy Slim, ”Zoolook” af Jean Michel Jarre og Pink Floyds ”Wish You Were Here”.

Hvad er din favorit gadget?

Jeg er ikke den store gadget-person. Jeg tror istedet for på at have instrumenter til bestemte formål. Jeg har dog før i tiden været ret glad for gadgets, og har haft ting så som Agenda VR3’ere (linux baseret pda, lidt ligesom en palm pilot) og L’Espoin digital kamera. Idag er det eneste, jeg har, som kunne betegne som en gadget, min Canon EOS350d, og for at være ærlig er det mere end en gadget – det er et værktøj, som gør det muligt for mig at nyde fotografering endnu mere.

Favorit citat?

Det er ikke let at vælge et favorit citat. Når jeg læser noget som virkelig rør mig, citerer jeg det gerne på min webside. Her er dog et citat som jeg er meget glad for: ”De fleste mennesker er andre mennesker. Deres tanker er andres meninger, deres liv en efterabning, deres passioner et citat.” Oscar Wilde, De Profundis.

Ynglings mad?

En thai karry, tror jeg; en gul karry med fisk og sweet potatoes er nok det bedste.

Ynglings tegneserie?

På tryk? Ved det ikke. Web-tegneserie? Dilbert.

Anbefal en webside, der ikke er Ubuntu baseret?

Det er meget svært at anbefale noget somhelst end Google UK, som er den mest besøgte webside i min browser historie, hvis jeg skla være helt ærlig. Jeg bruger dog også ofte Wikiperia og http://rafb.net/paste :-)